Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube

Truma Mover® XT en XT2

Truma brengt een nieuwe generatie rangeersystemen op de markt die volledig nieuwe normen op het vlak van gewicht, rangeerprecisie en bedieningsconcept stellen: de Mover® XT voor éénassige en de Mover® XT2 voor tweeassige caravans.

Tot 20 kg gewichtsbesparing
De nieuwe Truma Mover® scoort bijzonder hoog op het vlak van gewichtsbesparing: dankzij de uiterst efficiënte hightechmotoren is een gewichtsbesparing tot 20 kg bereikt. “Wij gebruiken als eerste fabrikant borstelloze gelijkstroommotoren voor onze Mover®. Daardoor kunnen wij de efficiëntie duidelijk verhogen en volstaat een lagere batterijlaadcapaciteit van 38 Ah”, verduidelijkt productmanager Philipp Wegmann. “Zo slagen wij er in om in totaal 20 kg te besparen, omdat de nieuwe Mover® XT in vergelijking met het vorige model SE R 5 kg lichter geworden is en een wezenlijk kleinere accu volstaat”. Zo heeft de klant meer plaats in het voertuig en meer laadruimte.

truma-xt-caravanmover.jpg

Meer rijplezier en rangeerprecisie dan ooit tevoren
De nieuwe Mover® XT overtuigt ook op het vlak van rijplezier en rangeerprecisie. De Truma Dynamic Move Technology® maakt een uiterst precieze rechte loop mogelijk bij een oneffen ondergrond of als het steunwiel schuin staat. Ook hier zit een knap staaltje techniek achter: “De beide Mover®-motoren controleren zichzelf en stellen voortdurend het werkelijke toerental op het ingestelde toerental af. Daardoor rijdt de caravan als het ware ‘op rails’ en overwint deze moeiteloos hindernissen zonder schuin te lopen”, vertelt Wegmann. Bijkomend voordeel: de nieuwe Mover® XT laat zich traploos sturen en versnellen. “Daardoor kan men met zachte, soepele bewegingen ongelooflijk wendbaar en nauwkeurig rangeren.”

Innovatief bedieningsconcept
Volledig nieuw is ook de afstandsbediening van de Truma Mover® XT. “Wij hebben het sturen en versnellen van elkaar gescheiden: met de draaiknop wordt gestuurd, terwijl men met de schuifknop de snelheid regelt”, aldus Wegmann. Het innovatieve bedieningsconcept zorgt voor maximale rangeerprecisie: bochten en  snelheid kunnen uiterst precies geregeld worden. “Deze troeven zijn vooral nuttig bij het rangeren op kleine ruimtes en bij het aankoppelen aan het trekvoertuig.” Nog een pluspunt: de nieuwe afstandsbediening kan intuïtief bediend worden. Ze richt zich immers naar de rijrichting van de caravandissel. Praktisch is ook het nieuwe LED-scherm: het geeft status- en foutmeldingen weer, bijvoorbeeld als de spanning van de batterij te zwak is.

Veiligheid door kwaliteit ‘Made in Germany’

Dankzij de Truma-kwaliteit ‘Made in Germany’ zijn de nieuwe rangeersystemen – zoals alle systemen van Truma Mover® – 100% veilig en betrouwbaar. Microprocessoren bewaken de apparaten permanent en garanderen maximale veiligheid, bijvoorbeeld bij het manoeuvreren op hellingen. Bovendien stopt de Mover® onmiddellijk als men de afstandsbediening loslaat – ook op een helling. “Wij hebben jarenlange ervaring met rangeersystemen en weten precies, wat er nodig is om een veilig, betrouwbaar en krachtig product te ontwikkelen”, aldus Wegmann.

Exclusieve verkoop door Truma-dealers

De Mover® XT is ontworpen voor éénassige caravans met een toegelaten totaalgewicht van 2.300 kg bij een helling van 13%, de Mover® XT2 voor tweeassige caravans van 2.400 kg (10% helling). De nieuwe rangeersystemen zijn vanaf augustus 2013 exclusief bij alle Truma-dealers verkrijgbaar. Natuurlijk geldt ook voor de nieuwe rangeersystemen vijf jaar onderdelengarantie via alle Truma-dealers.

Perfect afgestemd: de PowerSet light en de SolarSet 23

Vanaf augustus 2013 is ook de nieuwe PowerSet light in de handel verkrijgbaar. Deze is optimaal op de nieuwe Truma Mover® afgestemd. De set bestaat uit de 11,6 kg lichte OPTIMA‑batterij YT S 2.7 (38 Ah), een laadautomaat en toebehoren zoals een batterijscheidingsschakelaar, temperatuursensor en kabelset. Een ander praktisch Truma‑accessoire is de SolarSet 23. Deze is speciaal voor de Mover® PowerSet ontworpen en zorgt er met behulp van zonne-energie voor, dat de Mover®-batterij geladen blijft en tegen diepontlading beschermd wordt.