Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube
 

Gaskeuring G607 Duitsland

Gaskeuring caravan of camper
Wanneer u naar Duitsland reist en u zich aanmeld bij de beheerder van een camping dan kan er gevraagd worden naar het logboek van de gaskeuring van uw caravan. Ook op verschillende festivals in Nederland wordt om een gaskeuring G607 gevraagd. Veel mensen weten dit niet!

Iedere twee jaar
In Duitsland is deze keuring al ruim 10 jaar verplicht. De gasinstallatie van de eigenaren van caravans moet in Duitsland geregistreerd zijn en iedere twee jaar een gaskeuring G607 ondergaan.

De gasinstallatie wordt op de technische eisen gekeurd, waarbij onder meer de gasdichtheid wordt beproefd. Controle van o.a. de gasdrukregelaar, gasslangen en lekdichtheid zijn vaste onderdelen van de herkeuring. Als alles goed in gekeurd wordt dit in het logboek vermeld.

Verweij Caravans heeft  hiervoor een speciale opleiding gevolgd en is hiervoor gecertificeerd.

Logboek – Inspectie
Caravans of campers die hier ter inspectie worden aangeboden worden conform de eisen en de richtlijnen van de Duitse gaskeuring beoordeeld. Alleen voertuigen welke voorzien zijn een originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen ter inspectie worden aangeboden. Deze inspectie vangt aan met een administratieve beoordeling van het aanwezige logboek. Het logboek zal worden beoordeeld op juistheid en volledigheid. Modificaties welke zijn aangebracht ten opzichte van het oorspronkelijk afgegeven document zullen in het logboek worden verwerkt.

Als er geen logboek aanwezig is, zal een beperkte opname van de installatie worden uitgevoerd en een nieuw logboek worden opgesteld. Aansluitend vindt de feitelijke inspectie plaats van de conditie van de gasinstallatie. Bij goedkeuring van het object wordt in het logboek de goedkeuring vastgelegd en een goedkeurzegel bij de gasinstallatie geplaatst.

Eigenaren van caravans of campers kunnen voor deze gaskeuring terecht bij Verweij Caravans.

Deze keuring is een tweejaarlijkse keuring.

Campingbeheerders zijn aansprakelijk voor de veiligheid van hun camping. Daarom stellen steeds meer campingbeheerders in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland het hebben van het logboek met goedkeuringssticker volgens de G607 gaskeuring verplicht. Bij het ontbreken hiervan, heeft de eigenaar de mogelijkheid u de standplaats te weigeren. Wilt u dit voorkomen? 

G607 Gaskeuring prijs

De prijs voor het keuren van de camper of caravan volgens de G607 gaskeuring bedraagt de eerste keer minimaal € 169,50 incl. BTW. Dit is afhankelijk van het aantal apparaten.

Heeft u al een logboek volgens de G607 en wilt u de tweejaarlijkse keuring uit laten voeren? Dan bedragen de kosten € 109,50 Mocht u de tweejaarlijkse keuring combineren met een BOVAG onderhoudsbeurt, dan bedragen de kosten € 89,50 incl. BTW, exclusief de onderhoudsbeurt